Site İçi Seo Optimizasyonu 2

Haziran 18 2018

Site İçi Seo Optimizasyonu 2

 

 

 

Site İçi Seo Optimizasyonu

Site içi seo optimizasyonuna hakkında bilgi vermeden önce mutlaka sıralamayı takip etmenizi ve uygulamalarınızı bu sıralama doğrultusuna göre yapmanızı öneriyoruz bu sebeple Arama Motorların ' da üst sıralara yerleşmek ve daha iyi sonuçlar elde etmek için   Site İçi Seo Optimizasyonu 1 konulu makalemizi okumadıysanız okumanızı tavsiye ederiz. 

 

 

Site içi seo Optimizasyonu 1 e göre biraz daha ayrıntılı ve farklı detaylara dikkat çekerek gerekli site optimizasyonlarını doğru ve dikkatli bir şekilde uygulamanızı sağlayacak olan bu makale web sitenizi arama motorlarında yükseltmenize ve arama motorları ile daha stabil çalışan bir web sayfası oluşturma yolunda atılacak olan adımlardan bir tanesidir.

 

 

Site içi seo optimizasyonu site dışı seo çalışmalarından, backlink çalışmalarından kısaca siteniz dışında yapılması gereken ne varsa hepsinden önce yapılması gereken bir çalışma olup önceliğin site içi düzenlemeler olduğunu unutmamalısınız, aksi halde internet sitenizin arama motorları ile uyumunu sağlamazsanız tüm çalışmalarınız boşa gidebilir, veya arama motorlarında yükselmek yerine gerilemeye başlayacağınızı unutmayın.

 

 

Zararın neresinden dönülse kardır Anahtar kelimeleriniz, Resim optimizasyonlarınız, Kategori , içerik oluşumu, link inşası gibi çalışmaları sırası ile yaparak ve Webmaster Tools yani Google Console aracılığı gerekli güncellemeleri bildirerek, web sitenizi ayağa kaldırabilirsiniz, bunun için siteniz de yapacağınız her değişiklik ve düzenlemeyi, zararlı backlinklerin silinmesi gibi gerekli olan tüm çalışmaları arama motorları ile paylaşacağız ve gözle görülür yükselişin tadını çıkartacağız.

 

 

Konuya hızlıca bir giriş yaparak aşağıda belirtilen site içi seo tekniklerini sırası ile uygulamanız veya internet sitenizde uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmenizde fayda var, eğer bu çalışmaları analiz etmek de zorlanıyorsanız firmamız ile iletişime geçebilir web sitenizin seo analizini ücretsiz olarak yapabiliriz.

 

 

Anahtar Kelime Tutarlılığı ( Keyword Consistency )

 

 

Anahtar kelimelerinize hedef koyun, arama motorlarında yükselmek istediğiniz anahtar kelimeleri not alın ve bu anahtar kelimelerden sapmamaya özen gösterin, orta ve uzun metrajlı anahtar kelimeleri bu yolda basamak olarak kullanabilirsiniz.

 

 

İnternet siteniz de kullanacağınız anahtar kelimelerin bir tutarlılığı olmalı işinizi, sektörünüzü anlatan anahtar kelimeler , örnek vermek gerekirse bir Web Tasarım siteniz var ama siz fotoğraf çekimi, video çekimi gibi farklı işler de yapıyorsunuz ancak bu iş kollarının tamamı ile arama motorlarında yükselmeniz zor alan adınıza en uygun en iyi bildiğiniz veya en iyi kazandığınız işi hedef almalı ve internet sitenizi bu doğrultuda optimize etmelisiniz örnek vermek gerekirse web sitenizin bloğun da 10 adet web tasarım konulu makale paylaşımı yapıyorsanız 1 adet fotoğraf çekimi hakkında makale paylaşımı yapmalısınız.

 

 

Anahtar Kelime Kullanım alanları (Keyword Usage Areas)

 

 

Hedeflediğiniz Anahtar kelimelerinizi site için de kullanabileceğiniz alanları ve sıklık oranını dikkate almalısınız web sitenizin arama motorlarında yükselmesini istediğiniz anahtar kelimeleri web sitenizde sıklıkla kullanmalısınız yukarıda örnekte belirtildiği gibi %90 web tasarım %10 fotoğraf çekimi gibi hedefinizi ve işinizi sıklıkla kullandığınız anahtar kelimeler ile vurgulamasınız.

 

 

anahtar kelime kullanım sayısı

 

 

  • Site Başlığı

  • Meta Açıklama Etiketleri

  • Başlık Etiketleri h1,h2,h3 tagları

  • Anahtar Kelime Sıklık Oranı

 

 

Site başlığı ve Meta açıklama etiketlerinde nasıl kullanacağınızı görsel resim örnekleri ve detaylı olarak  Site İçi Seo Optimizasyonu 1 ‘ de anlatmıştık. Başlık etiketleri olan h1, h2, h3 taglarını nasıl ve nerelerde kullanacağınız konusuna gelince aşağıda belirtilen örnekleri takip ederek bu başlıkları web sitenize eklemeniz veya eklettirmeniz gerekmektedir, Profesyonel Web Site Tasarımı yaptıran işletme sahiplerinin site yönetim panellerin de bu ayarları yapmaları için ilgili alanların olması gerekmektedir.

 

Wordpress veya diğer uygulamalara sahip kullanıcılar için ikinci veya üçüncü parti yazılım uygulamaları ile gerekli düzenlemeleri yapabilirler, ancak bunların hiçbirine sahip olmayan kullanıcılar zor bir yöntem olan notepad aracılığı ana sayfa ve diğer kategorileri tek tek düzenleyerek yapabilirler.
Heading ekleme konusunda Seo İçin Web Sitenize Heading ekleme konulu makalemize göz atabilirsiniz.

 

 

Heading Etiketleri Kullanım Alanları

 

  • H1 Site başlığı ve Konu Başlıkları

  • H2 Site Kategorileri isimleri “ Menüler / Hizmetlerimiz / Kurumsal / İletişim “ gibi alanlar

  • H3 Ana Sayfa içinde yer alan  İçerik Başlıkları “ Duyurular / Hakkımızda / Site tanıtımı “ gibi alanları kapsamaktadır

 

h1 etiket kullanımı

 

h3 etiket kullanımı

 

 

Anahtar Kelime Sıklık oranlarını kontrol edebileceğiniz bir sürü web sitesi mevcut en yakın istatistik sonuçları sunan herhangi bir aracı web sitenizdeki anahtar kelime sıklık oranınızı analiz etmek için kullanabilirsiniz.

 

 

Bozuk iç link bağlantıları ( Corrupted internal link links )

 

 

Özellikle sayfalar arasında seo için bir birleri ile yapmış olduğunuz link bağlantılarını kontrol edin, Bloklar da geriye dönük sayfalar ile yeni paylaşımlar arasında bulunan linkleri kontrol etmelisiniz, sayfa başlığı değişimleri bazen url değişimlerine yol açabiliyor bu sebeple link zinciri arasında kopmalar meydana gelmektedir. Kullanıcıların sitenizi erken terk etmesine ve arama motoru botlarının vermiş olduğunuz linklere erişememesine sebep olmaktadır.

 

 

Dış Link Çıkışları ( External Link Outputs )

 

Web sitenizden mümkün olduğunca dış link çıkışı yapmayın eğer link çıkışı yapacaksanız bunu kendi işiniz ve sektörünüz ile alakalı sitelere yapmanız seo açısından daha faydalı olacaktır.

 

Canonical Etiketi Kullanımı ( Using Canonical Labels )

 

 

Web siteniz de bir biri ile alakalı ve bir birine benzeyen bir url yapısı mevcutsa Canonical etiketlerini kullanarak arama motorlarının da hangi url yer almasını gerektiğini bildirebilir Canonical etiketlerini web sayfaların da ve tüm sosyal medya hesaplarınız da kolayca kullanabilirsiniz.

 

 

Web sitenizde bulunan içeriklerin ve bir birine benzeyen url ‘ de link çakışmalarını engellemek için kullanılır aynı zaman ‘ da Google ‘ nin kopya içerik algoritmasına takılmasını engellemek amacı ile de kullanılmaktadır.

 

 

Örnek:

Kurumsaldata. com/web-tasarim
kurumsaldata. com/web-tasarimi

 

İki adet bir birine benzeyen url yapısı olduğunu düşünelim arama motorlarının bu iki adresten hangisini baz alacağını bildirmemiz gerekmekte olup, seçeceğiniz linkin meta tag kısmına aşağıda örnekte görüldüğü gibi canonical etiketi eklemeniz gerekmektedir.

 

 

 

canonical etiket ekleme

 

 

 

Bazı Profesyonel Web Sitesi Tasarımların ‘ da canonical etiketi eklemek için gerekli alanlar mevcut olup, Wordpress alt yapısı kullanan siteler için de ikinci ve üçüncü parti uygulamalar aracılığı ile bu sorunu aşabilirsiniz.

 

 

Bir birine benzer url yapınızı analiz etmeniz için Canonical Url Location Checker aracını kullanabilirsiniz.

 

 

Name and Surname

×